58 37 22 11 / 58 37 18 90

Vores telefoner lukker 30 min før klinikkens lukketid.

Book en tid

Parodontose

Parodontose er en langsomt fremadskridende kronisk betændelse i tandkødet omkring tandhalsen, der får kæbeknoglen til at trække sig tilbage. Ca 40 procent af den danske befolkning lider af denne sygdom.Tanden bliver mere og mere løs og falder tilsidst ud. Det begynder som en tiltagende forværring af en overfladisk tandkødsbetændelse (øverste række). Tandkødet bliver slapt, og tandstenen trænger dybere og dybere ned, mens knoglen viger tilbage. Tilsidst ikke er noget at holde fast i, og tanden falder ud.

Om sammenhængen mellem paradentose og blodpropper
Den 100 år gamle tese om at en betændelse eet sted i kroppen, f.eks. fra en tand, kan sprede sig til andre steder i kroppen, ser nu ud til at have en betydning for udvikling af blodprop i hjertet. Personer med udbredt paradentose (tandkødsbetændelse) har ifølge engelske undersøgelser 3 gange så stor risiko for udviklingen af blodprop i hjertet end personer med sundt tandkød. Så der er tilsyneladende god grund til at holde sit tandsæt sundt uden farlige bakterier, idet disse kan gå med blodbanen til hjertets kranspulsårer og her medføre tilstopning.

Behandlingen af parodontose er først at fjerne årsagen betændelsen gennem instruktion og grundig tandrensning. Dernæst behandles de resterende tandkødslommer, som patienten ikke selv har mulighed for at holde rene. Dvs. at tandkødslommer dybere end 5 mm. bør elimineres.

Top