58 37 22 11 / 58 37 18 90

Vores telefoner lukker 30 min før klinikkens lukketid.

Book en tid

Proteser

Protesernes og mundhulens renholdelseLigesom de naturlige tænder skal plejes med grundig tandbørstning samt regelmæssige tandlægebesøg – ligeså vigtigt er det at opretholde en optimal mund- og protesehygiejne.

Protesen skal børstes grundigt 2 gange om dagligt (morgen og aften). Skyl protesen efter hvert måltid. Til rengøring af protesen kræves en god protesebørste, der kan nå ind i alle krinkelkroge.Der kan let sætte sig madrester eller plak (sidstnævnte er hvidlige belægninger på protesens yder- og især inderside). Hvis ikke man får fjernet madrester og plak – kan man risikere, at få en svampeinfektion i mundhulen.

 

Har man del-protese (en såkaldt unitor – som er et støbt stålstel med bøjler) kræver denne omhyggelig rensning under bøjlerne – samt ekstra grundig tandbørstning af de bøjlebærende tænder. Det er en skrøne, at bøjler “gnaver de naturlige

“Tryklåse” (guldrodkapper eller andre “tryklås-anordninger”) på de naturlige tænder skal også børstes omhyggeligt ellers kan det ende med parodontose (de løse tænders sygdom) – og det vil være ærgerligt, at miste en tandrod eller to med “tryklås”. De er ligeså vigtige for protesens evne til at sidde fast – som de naturlige tænder er til at fastholde en protese med bøjler. Implantater kræver også omhyggelig rensning. Brug gerne elektrisk tandbørste til rensning af disse.

Top